Themaweek #2 – Sport || Sixpack kom maar door!

Schermafbeelding 2016-02-16 om 20.53.50

Een paar weken geleden heb ik voor het eerst met jullie een sportgerelateerde post gedeeld. Inmiddels heb ik m’n draai en schema redelijk gevonden in m’n korte maar effectieve ‘home workouts’ en ik heb besloten dat ik aankomende week elke dag mijn workout met jullie ga delen!

Ik heb voor mijzelf een schema uitgeschreven voor elke week, elke dag krijgt een ander deel van mijn lichaam aandacht. Elke week dezelfde routine en die verander ik dan maandelijks. Ik ben zo’n 15 minuten bezig elke dag en ik voel me goed! Ik weet niet of dat komt omdat ik gewoon goed in m’n vel zit, of omdat ik dus elke dag aan het begin van m’n dag even een kwartiertje heel productief en actief ben. Doesn’t matter, het voelt goed!

Vandaag deel ik mijn ‘sixpack workout’ met jullie, het is een kort circuitje, net als het ’30 seconden circuitje’ van een paar weken geleden.

  • 20 crunches voeten op de vloer
  • 20 crunches voeten 90 graden omhoog
  • 20 crunches voeten recht omhoog
  • 30 seconden plank
  • 15 bicycle crunches
  • 20 supermen

Dit circuitje herhaal ik 3 keer. Tussen de oefeningen zit geen tot weinig pauzetijd. Na de supermen hou ik voor mijzelf 30 seconden adempauze aan en daarna ga ik weer door met de crunches.

Ik merk dat het vaak meer een mentale dan een lichamelijke break down is als ik denk te merken dat ik niet meer verder kan. Op dat moment probeer ik mij te focussen op de muziek die ik tijdens m’n workout aan heb staan. Dit is een manier die voor mij goed werkt!

Voor degenen die zich afvragen wat er met het 30 seconden circuitje is gebeurt, die is er nog steeds! Ik merk dat ik het fijner vindt om mij per dag op 1 lichaamsdeel te focussen dan gelijk voor een full body workout te gaan, maar ieder z’n eigen ding!

Morgen deel ik mijn benen/billen workoutje met jullie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *