Amerika | De laatste dagen | San Francisco

De laatste dagen Amerika zijn aangebroken. We reden wat kilometers richting de laatste (en trouwens ook de eerste) stop van deze 4 weken: San Francisco. Met een ritje over de Golden gate, hobbelen langs de Fisherman’s Wharf, ritjes op de Hop on Hop off bus en een bezoek aan Alcatraz, waren deze dagen meer dan geslaagd!
De eerste volle dag in San Francisco werd goed besteed met een ‘ritje’ met de hop on/hop of bus. Billen op een stoel op t bovendek, trui aan, jas aan (18 graden is koud vergeleken met de 40 graden de dag ervoor), zonnebril op en camera in de aanslag. Eerste ‘hop off’ was de Fisherman’s Wharf bij Pier 39. Een zeer druk, toeristisch deel van dit stukje ‘Frisco’. Vervolgens, na een lunch en wat hobbelen langs en door de winkels, weer de volgende bus op ‘gehopt’ en door gereden naar de Golden Gate en verder. Totale chaos op de weg, dus een bonusritje over de Golden Gate mét fotomomentje en uitzicht op de skyline van Downtown San Francisco. Stop 3 en tevens eindpunt; Union Square. Met verbrande gezichten en ijskoude handen/voeten etc weer richting de camping om vervolgens in de relaxstand te gaan om voor te bereiden op de laatste volledige dag Murica.

5.00 de wekker (ja echt..) en weer richting Downtown met de hop on bus, eraf gehopt bij de Alcatraz haven waar we met een veul te chique veerboot richting t eiland vaarde. Met een audiotour om onze nek en hoofdtelefoons op onze oren liepen we ruim een uur lang tussen de cellen door waar tientallen jaren geleden de ‘crème de la creme’ van de criminelen jaren lang hadden vastgezeten. Een bizarre maar zeer indrukwekkende ervaring.. Daar waar 1500 gevangenen hadden gelopen, gegeten, geslapen en meer, liepen wij nu in alle vrijheid en moderniteit rond. Een gevangenisbezoek om nooit meer te vergeten. Na dit bezoek weer terug richting de camper om alles op te ruimen en schoon te maken. Vervolgens de wekker weer om 5.00 straight en de laatste nacht in Amerika was een feit.

De laatste dag van deze 4 weken bestond uit een vlucht van zo’n 10 uur die ongeveer gelijk stond aan de eerste vlucht; Vliegtuigeten, films wegkijken en de uren tellen tot de wielen van het vliegtuig weer vaste grond zouden raken. Op Schiphol stond het fijnste ontvangstcomité klaar om te bespringen en na zo’n 32 uur wakker kon ik eindelijk m’n eerste nacht thuis weer in m’n eigen, fijne bed rollen.

Dit was gelijk ook het laatste Amerika artikel. Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik van de verhalen en de foto’s. Vanaf nu zal Allaboutme weer volledig in het teken staan van de artikelen die jullie gewend zijn!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *