Spinaziepasta uit de oven

Ik ben altijd erg fan van pasta gerechten, ben jij dat ook? Dan is dit wellicht een goed recept!

Wat heb je nodig?
Spaghetti, 400 gram
2 uien
Bladspinazie uit de vriezer, 450 gram
Slagroom, 100 ml
Nootmuskaat
Tomatenpuree, 1 eetlepel
Melk, 100 ml
Bloem, 2 eetlepels
Bouillonblokje, een halve, ik gebruik de blokjes voor kippenbouillon
Gezeefde tomaten, 200 gram
Jonge kaas, geraspt, 75 gram

Hoe maak je het?
– Kook de spaghetti
– Snij 1 ui fijn en fruit deze in 1 eetlepel boter
– Voeg aan de uien de bevroren spinazie en de slagroom toe, breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat
– Snij ook de andere ui fijn en fruit deze in 2 eetlepels boter, in een andere pan
– Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak deze kort mee
– Voeg 200 ml water, de melk, de gezeefde tomaten en het bouillonblokje toe
– Dit breng je aan de kook en dan moet het 5 minuten zachtjes koken. Dan op smaak brengen met peper en zout
– De spaghetti uit laten lekken en als onderste laag in een ingevette ovenschaal leggen
– Bovenop de spaghetti komt de spinazie en daarbovenop de tomatensaus
– Eventueel garneren met geraspte kaas

De ovenschaal zet je ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *