Lasagne!

Schermafbeelding 2016-02-16 om 20.49.56

Voor deze lasagne moet je wel een middagje in de keuken staan, maar wat je dan op je bord krijgt, wil je echt niet missen!

Wat heb je nodig?
Bechamelsaus:
Volle melk
Pakje peterselie
Laurierblaadjes
Peperkorrel
1 ui

Tomatensaus:
Rundergehakt
Tomatenpure
Zout
1 ui
Bleekselderij, 1 stengel
Rode wijn

Hoe maak je het?
Bechamelsaus:
De volle melk opwarmen, niet laten koken
Peterselie, fijngesneden ui, laurierblaadjes en peperkorrels toevoegen
Saus af laten koelen
In een kleine steelpan boter smelten en 2 eetlepels bloem toevoegen
Dit mengen zodat het een beetje glazig wordt
De bloem/boter met de bechamelsaus mengen
Beetje zout erin en de bechamelsaus is klaar!

Rode saus:
Voor de rode saus rul je het gehakt
Dan voeg je de tomatenpuree en op smaak wat zout toe
De stengel bleekselderij klein snijden en toevoegen
Deze saus laat je een beetje inkoken zodat hij wat dikker wordt.
Dan doe je er een flinke scheut (nee niet de halve fles) rode wijn en een klein beetje olijfolie doorheen

De bechamelsaus door een zeef en dan stapelen maar!
Rode saus, lasagnebladen (ohja die heb je ook nodig!), bechamelsaus, rode saus, lasagnebladen, bechamelsaus etc.

3 kwartier in de oven op 200 graden en smullen maar!

Buon appetito!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *