Verhuizen

schermafbeelding-2017-03-27-om-11-09-33

Na jaren zoeken, rekenen, nog meer zoeken, nog meer rekenen en een beetje uitstellen, is het zo ver. Ik ga het huis uit! Ik ga m’n lieve papa en mama, broertje en zusje verlaten. Het mooie Weesp verruilen voor het heerlijke Bussum en de altijd drukke avonddinertjes veranderen in eenzame bordjes prikken achter de tv.

Klinkt heel dramatisch natuurlijk, dat is het allemaal niet. Ik ben juist ontzettend gelukkig! Ik ben totaal niet het type dat in een studentenhuis rond loopt. M’n leven is druk zat en als ik thuis ben, wil ik op de bank kunnen ploffen zonder dat er nog 5 (of meer) andere 20-ers door m’n huis huppelen. Ik hoef niet elke avond bier (alhoewel) en ik wil m’n badkamer niet delen. Ik wil m’n eigen plekje. En die heb ik!

Een heerlijke woonkamer met hoog plafond en gigantische ramen (heerlijk!). Een eigen keuken en een eigen toilet. Wat kleine klusjes hier en daar, nieuwe meubels en de ‘miescave’ is af. Ja de miescave ja. Een dagje woonshoppen met mam en pap zit er al op, woensdagavond bestel ik m’n nieuwe meubels en aankomend weekend is het grote verhuisweekend. Span-nend!

Zonder grappen, ik denk dat ik mezelf onwijs tegen kom de eerste paar weken. Misschien wel maanden. Ik zal ongetwijfeld op een houtje moeten bijten hier en daar en ik zal me ook zeker wel eens alleen voelen. Maar ik heb het zo nodig. M’n eigen plek, echt volwassen worden (haha, word ik toch nooit).

De stap is een grote. De grootste sinds tijden. Maar het voelt heerlijk! Komende weken staan in het teken van inpakken, verhuizen, schilderen en klussen. En ik neem jullie mee!

Nog tips voor een brand new uitwonende student? Be my guest!

You may also like

3 comments

  1. Hou je rekening goed in de gaten, kook voor meerdere avonden tegelijk (dat scheelt kosten en koken) en zoek veel contact buiten de deur om te voorkomen dat je je eenzaam gaat voelen. Dan geniet je juist van de momenten die je voor jezelf hebt, in plaats van dat je verlangt naar gezeldschap

    Heel veel plezier van je nieuwe woning gewenst!

    1. Wat een fijne tips! Het koken ga ik zeker voor een paar avonden doen. Laat thuis komen en nog moeten koken is een ramp, haha.
      Verder wordt het allemaal heel spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *