Valentijnsdag overal!

Schermafbeelding 2016-02-16 om 20.55.11

14 februari, de dag van kaarten, bloemen, uiteten en bovenal, de dag van de liefde. Hier in Nederland overspoelen we onze geliefden met rode rozen en, al dan niet anonieme, kaarten. Al jaren weten we niet beter dan dat dit dé manier is om valentijnsdag te vieren. Maar hoe ziet deze dag er in de rest van de wereld uit?

Italië:
In italië is er niet 1 dag, maar een hele maand waar de liefde in de spotlights staat. Gedurende de hele maand februari zijn er speciale voorstellingen, concerten en romantische diners. Het hele fijne is nog dat je bij veel van die dingen 2 voor de prijs van 1 betaalt als je een stelletje bent!

China:
In china vieren ze valentijnsdag als ‘het feest van de dubbele zevens’. Deze dag valt elk jaar weer anders, maar wel altijd op de 7e dag van de 7e maand van de Chinese kalender. Op deze dag wordt de Temple of the Matchmaker bezocht door honderden stellen die daar bidden voor veel geluk en liefde in hun huwelijk.

Denemarken:
In Denemarken maken ze er elk jaar een soort puzzle van. De Deense mannen sturen een ‘geakkebrev’ (een (grappig) gedichtje) naar een vrouw. Dit gedichtje ondertekenen zij met hun naam in plaats van met ‘anoniem’. Leuke hieraan is dat hun naam niet geschreven is, maar er een aantal puntjes staan, net zoveel als de letters van de naam van de man. Als de vrouw de naam van de man goed raadt, krijgt ze dat jaar met pasen een chocolade ei. Ik zeg goeie deal!

Duitsland:
In Duitsland blijven ze op 14 februari vooral binnen. Daar is valentijnsdag namelijk een ongeluksdag. Het heeft iets te maken met de geboorte- of sterfdag van Judas.

Natuurlijk wonen wij in Nederland en is het ontzettend depressief weer vandaag. Wil je er nou toch nog een romantische dag samen van maken? Hieronder 5 valentijstips voor vandaag!

Bloemen!
Bloemen zijn net schoenen, je hebt ze nooit genoeg. En voor iedereen die denkt dat het altijd de mannen zijn die bloemen voor hun vrouw moeten kopen, dat is dus écht niet meer van deze tijd!

Bakken
Samen in de keuken, vliegend deeg door de keuken, bloem overal en daarna samen jullie baksels eten. Hoe romantisch wil je het hebben!

Trip down memory lane
Stap eens in de auto en rij langs alle plekken die voor jullie bijzonder zijn in jullie relatie. Waar was bijvoorbeeld jullie eerste date? Of eerste zoen?

Bed dag
Dit kan overigens natuurlijk altijd, maar een valentijns bed dag? Heet heet!

Ontbijt op bed/diner op bed
Om in de bed sferen te blijven, maak een ontbijtje op bed! Of nog beter, verras je partner met een diner in bed! Wil je niet te lang uit je bed om in de keuken te staan? Thuisbezorgd is je grote vriend!

Enjoy today!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *