Tattoo stories

Schermafbeelding 2016-05-05 om 16.35.29
Jaren geleden besloot ik dat ik graag een tattoo wilde, maar dan wel een kleintje, met grote betekenis. Eentje die ik over 20 jaar nog steeds mooi vond en waar ik nog steeds trots op zou kunnen zijn als ik achter de geraniums zit. Want ja, tattoos blijven voor altijd. Dat besefte ik me goed.

December 2014, lag ik dan, bij TattooTommy in Almere, waar ik in 2009 m’n navelpiercing liet zetten. Het voelde enigszins vertrouwd en ik wist dat Tommy zeer goed werk leverde. Binnen een kwartier was ik klaar en de snijdende pijn waar ik voor was gewaarschuwd viel ontzettend mee. Na een half uur liep ik, met m’n nieuwe permanente liefde de deur weer uit.
 13150005_10206534107055631_2147398143_n
Maar wat heb je laten zetten dan?
Er staan 3 zwaluwen op m’n linker schouder. Het zijn er nu nog 3, maar later laat ik hem uitbreiden naar maximaal 5. De 3 zwaluwen die er nu staan, staan voor 2 overleden opa’s en een overleden oma. Iedereen heeft z’n eigen plekje op m’n lichaam. Later als m’n andere 2 oma’s overlijden, krijgen die ook ieder hun eigen zwaluw. (5 opa’s en oma’s ivm gescheiden ouders, zie het als bonus grootouders)
In eerste instantie wilde ik m’n oom ook een plekje geven, maar toen maakte m’n moeder heel terecht de volgende opmerking; “En wat dan als deze oom en die tante en deze nicht overlijden? Neem je dan een hele zwerm over je rug?” Dat zette me wel aan het denken. Ik besloot mijn zwaluwen alleen voor opa’s en oma’s te doen. Dit omdat deze een ontzettend belangrijk deel in m’n leven zijn (geweest).
Inmiddels is het alweer anderhalf jaar geleden en ik mag, toch wel met grote blijheid, zeggen dat er nog steeds 3 subtiele vogels op m’n schouder staan. M’n lieve oma’s zijn er nog, fit en actief en ik hoop dat ik dat nog jaren mag zeggen!
 Schermafbeelding 2016-05-05 om 16.38.02
Daarnaast heb ik sinds september 2015 nog een tattoo in mijn rechterzij. (Snijdende pijn dit keer wel aanwezig, hoezee) Dit is een pijl met het woord ‘Family’ erin. Een pijl omdat deze altijd eerst naar achter getrokken moet worden, voordat hij afgeschoten kan worden. Dit staat symbool voor alle tegenslagen die we als familie hebben gehad en eventueel nog gaan komen, maar dat we er altijd weer sterker bovenop komen. Family staat voor m’n gezin die me ontzettend dierbaar is. Misschien laat ik dat niet altijd goed merken, ik ben soms een eeuwige puber, maar diep van binnen weten ze dondersgoed dat ik van ze hou.
Hebben jullie tattoos? Ik ben heel benieuwd! 

You may also like

5 comments

  1. Zelf in 2005 een soort armbandje op mijn rechter pols laten zetten. Samen met mijn moeder. Beide wouden wij een tattoo maar wisten niet van elkaar welke we uit gekozen hadden. Bleek s avonds dat we dezelfde gekozen hadden dus is het ons moeder dochter armband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *