Paaldansen?! Heb je dan ook zo’n pakje aan?

Schermafbeelding 2016-02-16 om 20.40.21
… Dat is vaak de eerste vraag die ik krijg als ik zeg wat voor sport ik doe. Antwoord; nee, ik heb niet ‘zo’n pakje’ aan. Nee geen hakken, nee geen leer en nee, geen rond wapperend geld.
‘Maar hoe ben je er dan terecht gekomen?’ Ja geen idee eigenlijk, ik dans al jaren en ik wilde een keer wat nieuws proberen in 1 van de proeflessen. Alles afgestreept en paaldans bleef over, dus daar ging ik dan.

Na de eerste les ben ik eigenlijk blijven hangen, mn docent is inmiddels een goeie vriendin en met de meiden vormen we een vertrouwd groepje op de dinsdagavond.
‘Maar waarom dan precies paaldansen?’
Ja waarom precies voetbal, of tennis, of zwemmen? Ik vind het leuk, het motiveert, het is gezellig.
Het is ontzettend tof als je docent iets voordoet en je zegt ‘woah, dat is gaaf!’ En na een maand hard trainen draai je zelf ‘flawless’ in de lucht.
Je spieren groeien, net zo hard als je zelfvertrouwen en een nieuwe hobby is geboren.
Inmiddels ben ik ruim een jaar bezig met deze sport en elke keer leer je weer een beetje meer, er zijn ontelbaar veel combinaties en dat maakt het zo leuk.
Tuurlijk is er ook wel eens wat minder vooruitgang en lijkt iedereen het beter te kunnen dan jijzelf, maar dan is het een kwestie van kijken naar de dingen die wel lukken en het de volgende keer nog eens proberen.
‘Doe je ook nog andere sporten dan?’
Ja nou nee, ik heb altijd gevolleybald, 1 van m’n grootste liefdes, maar soms moet je keuzes maken en prioriteiten stellen.
Hardlopen ben ik al jaren mee bezig, elke keer voor de eerste keer. Dan een paar weken zeer intensief en enthousiast, en dan vervolgens weer een half jaar niet.. Hardlopen houdt denk ik niet van mij en ik weet ook nog steeds niet of ík wel van hardlopen hou. De sportschool dan? Nee, dat is me veel te duur en ik kan mezelf ontzettend slecht motiveren.
Voorlopig hou ik het even bij paaldansen. Wie weet komt er in de toekomst nog een andere hobby bij!

You may also like

2 comments

    1. Als je voor een full body workout wil gaan én er plezier aan wil beleven, zeker weten! Je moet wel tegen een pijntje kunnen, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *