Lijstje hier, lijstje daar

Schermafbeelding 2016-02-23 om 20.05.51

Lijstjes, mijn leven bestaat tegenwoordig uit lijstjes! M’n bureau ligt er vol mee en m’n telefoon bliept zo’n beetje elk uur met ‘niet vergeten…’ To do lijstjes, prijzenlijstjes, uitgavenlijstjes, huiswerklijstjes. Het is verschrikkelijk, sinds ik m’n diploma heb gehaald en de hele zomer gewerkt heb, moet ik álles opschrijven.

Sinds het nieuwe schooljaar begin ik elke dag met het maken van een lijstje waar ik, how ironic, de dingen vergeet op te zetten die ik de dag ervoor niet gedaan heb. Boodschappen doen? Lijstje maken. Boodschappen gedaan? Lijstje maken. Mailtje met een herinnering van de tandarts? ‘afspraak maken bij de tandarts’ gaat op het lijstje. Afspraak gemaakt? ‘afspraak tandarts in agenda zetten’ wordt genoteerd. Soms gebeurt er iets waardoor m’n lijstje niet meer klopt en dan raak ik volledig in paniek. Iets met structuur?

Soms krijg ik mijzelf de hele dag totaal niet gemotiveerd en lig ik de halve dag weg te kijken op Facebook/instagram/mail of elk ander object dat studie hoe dan ook onmogelijk maakt.. Het plafond of zo. Vervolgens baal ik lichtelijk dat ik niks gedaan heb én dat ik de volgende dag m’n lijstje kan beginnen met exáct hetzelfde lijstje als die dag én meer.

Volgende week heb ik vakantie en m’n ‘to-do-list-voor-in-vakantie’ breidt zich langzaam uit naar een volledig A4-tje. Misschien moet ik de lijstjes eens uitbreiden naar een planning van uur tot uur en dag tot dag of ‘to do list afmaken’ aan de lijst toevoegen..

En jullie? Werken jullie ook veel met lijstjes?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *