Ik ben weer gaan sporten!

Schermafbeelding 2016-02-16 om 20.41.16

Ja ik, dat meisje dat zichzelf nooit kan motiveren, is weer gaan sporten. Ik vind anderhalf uur paaldansen in de week net niet helemaal genoeg, dus heb ik besloten een paar keer per week een kleine workout te doen, gewoon lekker thuis. Afgelopen weekend, veel te enthousiast, een matje, kettlebell en abwheel gekocht, een vriend heeft een 30 seconden circuitje voor me uitgeschreven, dus daar ging ik dan.

Afgelopen dinsdag voor het eerst het circuitje uitgevoerd, een aantal keer herhaald en het ging eigenlijk best lekker. Na 6 keer herhalen vond ik het wel weer genoeg en ben ik op youtube gaan zoeken naar kettlebell workouts. ‘Fit by amy’ is m’n nieuwe beste vriendin. Ik heb de ’10 minute workout’ gedaan en die was behoorlijk pittig na het circuitje. Door de trillende spieren wist ik al dat ik de volgende dag flink moeilijk zou lopen, maar dat zou ik dan wel weer zien. Ik was mn energie in ieder geval lekker kwijt!
En ja hoor, inmiddels is het donderdag en mn lichaam loopt over van de spierpijn. Ik denk dat ik iets gigantisch verkeerd heb gedaan met m’n abwheel, want m’n rug doet ontzettend zeer. Maar misschien is dat ook wel een teken dat mn spieren hebben gewerkt. In ieder geval heeft m’n (over)enthousiasme er voor gezorgd dat ik nu de hele week spierpijn heb, want vanmorgen heb ik nog een aantal keer het circuitje gedaan.

Met m’n kettlebell ben ik ontzettend blij! Ik heb er nu eentje van 4kg, later wil ik dat wel uitbreiden naar wat zwaarder, maar voor nu is het een mooi gewicht. Daarnaast moet ik ook nog wel wat oefenen met m’n abwheel. Maar daar is youtube voor. (3 hoeraatjes voor tutorials!)
In 1 van mijn volgende blogs zal ik voor de fanatiekelingen onder ons het circuitje uitschrijven!

Maar nu ga ik eerst in een hoekje huilen van de spierpijn.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *