Fotografie | Lianne

Hi allemaal,

We gaan nog even door met mijn hobby’s, want ik heb er nog één naast musicals, namelijk: Fotografie.

Nu ongeveer 4 jaar geleden heb ik mijn beste vriend gekocht, een Canon 1100d. Een spiegelreflex met een goede houvast. In dit gebied zijn er nog betere camera’s te koop maar om te beginnen ging ik voor een goed merk maar niet een te dure. Bij de body zat een standaard 18-55mm lens, deze lens is ook de lens die ik het meest gebruik. Na een zomervakantie ruim 2000 foto’s te hebben gemaakt had ik het helemaal gevonden en had ik een nieuwe hobby ontdekt.

DSC_5661

Ik vind het heerlijk om even een middagje het bos in te duiken en daar van alles wat ik zie op de foto te zetten en dat zorgt er soms voor de vele foto’s die ook weer uitgezocht moeten worden (wat een heerlijke klus is om te doen.). Het maken van de foto’s vind ik heerlijk ontspannend maar het resultaat vind ik vaak nog 2 keer zo leuk. Ik vind heerlijk om middagen achter elkaar foto’s te kijken en terug te denken aan de leuke momenten.

Een jaar na aanschaffing merkte ik dat ik toch wel heel graag een grotere zoom wilde hebben en heb ik uiteindelijk een 50-200mm lens gekocht. Deze zorgde ervoor dat ik als ik op een afstand stond toch mijn object kon vast leggen en de kwaliteit was ook nog een beter dan mijn 15-55mm lens. De achtergrond werd wazig en het onderwerp was scherper.

Op dit moment staat er nog één lens op mijn lijstje en dat is een 50 mm lens. Nog mooiere en scherpere close-ups en (laten we hopen) betere kwaliteit.

Naast lenzen heb ik ook een twee soorten flitsers. Een ringflitser (Yongnuo Macro Ring Flash YN-14EX) en ik heb toen ik mijn camera heb gekocht een externe flitser van mijn vader gekregen die hij jaren geleden bij zijn eigen camera heeft gebruikt. Deze flitser is al zo oud dat hij niet meer te koop is, wel is hij nog prima in gebruik en stop ik hem lekker vol met batterijtjes als hij honger heeft.

Een favoriet onderwerp om te fotograferen heb ik eigenlijk niet, ik vind alles leuk. Wel heb ik een paar dingen die bovenaan mijn lijstje staan en dat zijn:

  • Portret
  • Natuur
  • Close-up
  • Dieren

Hieronder staan een paar van mijn favoriete foto’s die ik met mijn Canon heb gemaakt:

fullsizeoutput_16b5

fullsizeoutput_16a0

IMG_0152

IMG_9500

IMG_9146

IMG_9003

IMG_7581

IMG_7006

IMG_6463

IMG_6447

Hopelijk heb ik jullie nu ook een beetje geïnspireerd met fotografie, want het is echt een geweldige hobby. Nu ga ik weer snel verder met fotograferen en spreek ik jullie snel weer!

 

Lianne

 

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *