De tijd kwijt

Schermafbeelding 2016-03-27 om 14.02.20

Zomertijd. Allemaal hartstikke mooi, heerlijk, fantastisch etc etc. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de zomer. Lange avonden, langer licht, ’s ochtends eerder licht, zon, het hele zomerpakket, ik hou dr van. Maar die zomertijd vind ik maar verdomd ingewikkeld.

Ik snap nooit zo goed wanneer de klok nou voor- of achteruit moet. Én daarnaast snap ik ’s ochtends ook nooit hoe laat het dan precies is. Als het dan 10.00 is, is het dan ook daadwerkelijk 10 uur, of is het dan al 11 uur. Huh? Ik heb een wekker die zichzelf verzet, super handig. Vooral als je niet zeker weet of ie zichzelf midden in de nacht al verzet heeft.

En dan dat uur korter slapen, wie heeft dat bedacht.. Ik bedoel hallo?! Dat betekent dat als ik om 23.30 m’n bed in ga, het technisch gezien al 0.30 is. Én dat als ik tot 10.30 uitslaap, het eigenlijk al 11.30 is. Huh?!

Gelukkig ook een geluksmomentje naast die tijdsverandering. De paasbrunch, dat wanneer je om 10.30 (of 11.30?) naar beneden loopt en de geur ruikt van broodjes in de oven, de tafel vol staat met paas hagel, paas brood, boter in de vorm van kippen en konijnen én de welbekende Matzes. How lovely. Inmiddels weet zo’n beetje iedereen wel dat ik een groot liefhebber ben van eten. Dus feestdagen zijn altijd m’n favoriete dagen. Verjaardagen, Kerst en Pasen. Allemaal vreetfestijnen, joehoe.

Daarnaast vind ik met feestdagen het samenzijn ook heel fijn. Familie, vrienden, alles compleet. ‘S avonds gourmetten (natuurlijk, want dat doet half Nederland) en dan lekker lang natafelen met een wijntje. Ik hou d’r wel van.

Wat vinden jullie van die zomertijd? En wat doen jullie op ‘bonuszondag’? 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *