5 types die je tegenkomt op t vliegveld/in t vliegtuig

Schermafbeelding 2016-10-31 om 11.32.35

Door de jaren, reizen en vakanties heen kom ik zo nu en dan langshobbelen op Schiphol. Samen met duizenden en nog eens duizenden andere mensen, huppel ik vrolijk met een koffer of karretje langs de Gates, over de rolbanen en langs de taxfree winkels. Nu wil ik mensen zeker niet in hokjes plaatsen, maar je ziet altijd dezelfde types rondlopen en ik vind het hilarisch!

Type 1: De haastende zakenman/vrouw
Dit type loopt rond in pak, nette schoenen en een degelijk, vaak zwart, koffertje, klein genoeg voor de handbagage, maar groot genoeg voor een laptop etc. Waarom weet ik niet, maar volgens mij krijgen ze betaald om te laat te komen, want al-tijd zie je ze op een drafje richting de gate hobbelen, koffer erachteraan, de nette schoenen op de grond tikkend en 9/10 keer met een koffie in de hand.

Type 2: De Ik-ben-nog-nooit-op-een-vliegveld-geweest persoon.
Rondkijkend, wijzend en kreten uitslaand. Gek genoeg zijn dit altijd buitenlanders (no offense), waarvan ik dan denk; je zult toch ook met t vliegtuig deze kant op gekomen zijn.. Deze types gaan winkel in en winkel uit én weer terug. Alsof ze totaal vergeten dat ze ook nog met t vliegtuig moeten. Misschien calculeren ze 4 uur winkelen in..

Type 3: Het Ik-ga-een-week-op-vakantie-maar-neem-bagage-mee-voor-een-half-jaar type.
Ja, ook ik maak me hieraan schuldig. Je herkent deze types aan de volgende dingen; vrouwelijk, gigantisch grote koffer, de rest eromheen loopt met een bescheiden koffer/tas. Ik heb altijd last van het feit dat ik bang ben te weinig mee te nemen en hoe dan ook altijd kleding meeneem voor een week extra (want stel je voor dat we om 1 of andere reden het vliegtuig missen ofzo). Nee gekkigheid. Ik verwissel m’n outfits gewoon minimaal 6x per dag als k op vakantie ben, ontzettend slechte eigenschap, i know.

Type 4: Het type dat denkt dat t hele vliegveld/vliegtuig van hen is.
Deze personen kijken niet op of om, slaan af waar ze kunnen, zonder er over na te denken dat ze een paar enkeltjes kapot rijden, en schreeuwen naar elkaar alsof iedereen moet weten dat ze ‘die rode koffer straks als eerst in de bagageruimte moeten zetten’.
In het vliegtuig zitten deze mensen languit, breeduit. Voeten zo ver onder de stoel voor ze dat ze kunnen voetje vrijen met de persoon op de stoel in kwestie en de armen op de stoelen van eventuele onbekende buren. En er dan ook nog vanuit gaan dat de hele ‘cabin crew’ voor hun werkt. Euh, anders gaan jullie lekker met de auto op vakantie volgend jaar!

Type 5: De slapende persoon.
Ik ben persoonlijk ontzettend jaloers op deze types. Zodra t vliegtuig in de startblokken staat, zijn deze personen al vertrokken. Wakker worden doen ze pas als ze landing wordt ingezet (hoe lang de vlucht ook duurt). Met een lange vlucht worden ze zo’n 2x wakker om even een wandeling te maken naar t toilet en weer terug. Eenmaal terug op de stoel, zakken ze rustig weer in slaapstand. Enige nadeel van deze types is dat ze vaak aan het gangpad zitten en je dus óf over ze heen moet klimmen voor een toiletbezoekje, óf moet wachten tot ze wakker zijn.

Welke types missen jullie nog en onder welke categorie vallen jullie?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *