5 tips voor een (HBO) introweek.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 17.33.46

Zoals ik woensdag al aangaf, ben ik volgende week de hele week in Deventer te vinden met een biertje in m’n hand en een lach op m’n gezicht. Ongetwijfeld zullen een aantal van jullie ook een introweek hebben voor een (hbo) opleiding. Hoe je deze week het beste door komt, lees je hier!

Vorig jaar rond deze tijd danste ik ook de kroegen af met een biertje in m’n hand en m’n andere hand in de lucht, een beetje springend en lachend. 2 dagen erna lag ik strontziek in bed terwijl de rest hetzelfde deed als ik 2 dagen ervoor. Dus misschien zijn deze tips meer voor mezelf dan voor iemand anders..

Tip 1, pampampamm:
Drink bier! Nee grapje. Of nouja, geen grapje. Drink bier, daar zal je portemonnee je heilig voor bedanken aan t einde van de week. Maar drink niet teveel! Blij f onder je eigen grenzen (of er net overheen) en zorg dat je de volgende ochtend weer fris (voor zover mogelijk) opstaat terwijl de rest hangoverish is. Óf haal de nacht door en ontbijt met bier en kijk hoe lang je dat volhoudt.

Tip 2:
Als je lichaam zegt dat je moet slapen, ga dan ook slapen. Liever 1 avond missen dan de rest van de week missen omdat je oververmoeid bent.

Tip 3:
Leer zoveel mogelijk mensen kennen! Bij mijn introweek waren alle opleidingen gemixt, maar nu in de wandelgangen gooi ik er zo nu en dan een ‘hey’ uit naar iemand waar ik op een wilde avond een biertje mee heb gedronken. Zo’n week is zoveel leuker als je met iedereen een beetje gek kunt doen.

Tip 4:
Neem genoeg geld mee. Ja super trashy, maar je zult zien dat je een bepaald bedrag inschat en vervolgens toch het dubbele nodig hebt. Dus neem verdorie genoeg geld mee! Of oefen je versiertrucs en zorg dat je elke avond een paar drankjes van een ander scoort (maar deze tip heb je natuurlijk niet van mij)

En last but not least, tip 5:
Wees jezelf, heb lol, drink een beetje (veel) bier, dans op de tafels (of de bar), schreeuw met de muziek mee en heb het naar je zin! Iedereen is daar om dezelfde reden, namelijk een tof begin van een nieuwe opleiding, dus maak er een mooi en gezellig feestje van!

Heel veel plezier voor de intro personen. Voor de niet intro personen; heel veel plezier/succes in het nieuwe schooljaar, maak er wat van!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *