5 dingen die élke horeca werknemer herkent

Schermafbeelding 2016-06-23 om 22.27.59

Iedereen die in de horeca werkt, herkent dit: Een groepje mensen vraagt welke bier soorten je allemaal hebt, dus je noemt ze allemaal op (natuurlijk heb je ze uit je hoofd geleerd), desnoods trek je nog even snel ergens een kaart vandaan om te checken of je écht alle soorten gehad hebt. En vervolgens besluiten ze toch om allemaal ‘dan maar een cola’ te nemen. Dit en andere dingen ziet elke horeca werknemer dagelijks terug. Vandaag 10 herkenbare dingen als je in de horeca werkt.

  1. De tablet is leeg, of stuk en dus moet je met pen en papier werken. En als je dan de bestelling op wilt nemen, kom je erachter dat je collega’s al je pennen hebben opgegeten of onder de bar hebben geschoven.
  2. Weekend? Sorry wat, dat ken ik niet?
  3. Mensen die het nodig vinden om met een groepje een tafeldans te doen in plaats van een stoelendans, waardoor je elke keer opnieuw met je blad vol drankjes aan komt bij een lege tafel.
  4. Als je bij 6 mensen thee, cola, chocomel of whatever hebt opgenomen, en de laatste een cappuccino wil, en de rest dan toch ook maar besluit ook een cappuccino te willen. Seriously?
  5. Mensen die vragen; Ja maar, heb je dan ook nog een andere baan? Like vriend, ik maak ook gewoon 8 urige werkdagen (vaak langer), alleen beginnen ze wat later dan die van jou.
  6. Pauze betekent voor jou een hap van een broodje nemen en dat weg spoelen met een slok half lauwe cola. En dan vervolgens weer achter de bar vandaan rennen om een bestelling op te nemen.
  7. Rondrennende kinderen terwijl je met een blad vol hoge wijnglazen loopt te balanceren.
  8. Er wordt 6 keer per dag gevraagd of ‘jullie ook wifi hebben’.
  9. Multitasken. Foto’s maken van een groep vrienden? Tuurlijk, doe je gewoon. Kinderen naar de speelhoek verplaatsen, geen probleem!
  10. Gasten die vragen of het druk was vandaag en je was net met 6 borden op je trillende armen onderweg naar de spoelkeuken.

Werk jij in de horeca en herken je 1 van deze dingen óf heb je nog een toevoeging? Let me know!

You may also like

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *