5 december is de dag..

Sinterklaas-schoentje

Dat iedereen Sinterklaas vieren mag! Met of zonder zwarte piet, dat maakt me allemaal niet uit, want die hele discussie is om vrij moe van te worden. Maaaarr, vandaag laten we die discussie even met rust en genieten we van elkaar. De familie bij elkaar, grote zakken kado’s in de woonkamer, spanning en ’s avonds een beetje misselijk naar bed van de kilo’s pepernoten.

Jarenlang heb ik op deze manier Sinterklaas gevierd. De hele dag zat ik dan vol spanning te wachten ‘of ik wel lief was geweest dat jaar’. Vervolgens kwam m’n oma en zaten we, naar mijn idee, veel en veel te lang koffie te drinken en speculaas te eten. Dan verdween m’n vader ineens op mysterieuze wijze een kwartier uit de woonkamer en zodra hij dan terugkwam, was er ineens een aanwijzing dat op zolder, in de auto van m’n oma, in de schuur of op elke mogelijke andere plek zakken lagen met kado’s erin. Vervolgens ren je dan naar boven en geniet je van alle kado’s die je krijgt en zing je nog wat liedje ‘danku Sinterklaasje’.

Inmiddels is iedereen bij ons thuis wat ouder en de gelovige fase voorbij. Dus al een aantal jaar gaan wij elk jaar op 5 december met de hele familie uit eten, het gezin, aanhang en oma. Zoals vanouds genieten van elkaar, zonder de kado’s, maar met heerlijk eten. En het samenzijn met elkaar is uiteindelijk het grootste kado dat je kunt krijgen!

Dus vanavond geniet ik lekker van mijn familie en heerlijk eten. Wat zijn jullie plannen vanavond?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *