3 hoeraatjes voor mij!

Schermafbeelding 2016-07-12 om 13.50.31

Ja jongens, het is zover. IK BEN JARIG!! Woehoe, de wereld heeft er een nieuwe volwassene bij! Nouja, qua leeftijd dan he. Qua gedrag etc zal ik de komende jaren hier en daar nog wel een irritante puber blijven. Ik deed eens onderzoek naar de verschillende verjaardagstradities over de gehele wereld en ik schreef de leukste voor jullie op!

Mijn verjaardag:
Ik ben gewend op mijn verjaardag altijd zingend wakker gemaakt te worden. Zo fijn, van die Nagtegaaltjes die naast m’n bed staan te zingen. Nee zonder gekkigheid. Ik voel me altijd meteen jarig als pap, mam, m’n broers en zusje naast m’n bed staan. De enige ochtend in het jaar dat ik niet stront chagrijnig wakker wordt. En dan die kringverjaardagen. Van die stoelen rondom de salontafel met de billen van familieleden erop. En dan gezellig socializen terwijl de schalen met kaas en worst (of hapjes uit de oven) worden rondgegeven. Ja, oprecht, ik vind het heerlijk!

Ierland:
Guys, guys, wat ben ik blij dat ik niet in Ierland woon. Als je daar jarig bent, is het gebruikelijk dat je aan je voeten wordt opgetild door iemand die vervolgens je hoofd tegen de vloer laat tikken. (Zachtjes natuurlijk). Volgens de Ieren brengt dit geluk. Naja, mij zou t alleen maar hoofdpijn brengen, maar dat terzijde. Overigens krijg je daar, als je 21 wordt, en je woont nog thuis, de sleutel van het ouderlijk huis. Hoookay!

Rusland:
In Rusland wordt je als kind op je verjaardag aan je oren getrokken. De bedoeling is dat je daarvan groeit. Nouja, als je t mij vraagt, groeien je oren dan alleen tot Dombo niveau, maar nevermind. Ook blijven, op een kinderfeestje, de ouders van je vriendjes en vriendinnetjes er de gehele tijd bij. Stel je voor, zo’n disco feestje in groep 8. Waarin je eindelijk mag schuifelen met die ene leuke jongen (of meisje) En dan staat je mam of pap grijnzend toe te kijken. Ja daag.

Duitsland:
Deze ga ik onthouden voor vrienden die later single zijn en 30 worden! In Duitsland zetten ze de jarige man (30 en single dus) op de trap van het Gemeentehuis. De jarige moet de zooi die zijn vrienden op de trap gooien telkens opvegen. Hij mag pas stoppen als hij een voorbij lopende vrouw zo gek krijgt hem een kus te geven. Lijkt me meer iets voor een vrijgezellenfeest, maar creatief bedacht. Douze points voor Duitsland!

Natuurlijk zijn er veel meer tradities in verschillende landen. De ene nog raarder dan de ander. Toen ik ze allemaal doorlas, was ik toch wel lichtelijk gelukkig met m’n Nachtegaaltjes naast m’n bed. (:

 

You may also like

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *