21 diner/feestje

Schermafbeelding 2016-05-20 om 13.29.30

Over iets meer dan een maand word ik 21 en dat moet natuurlijk zeer groots gevierd worden. Vandaag deel ik mijn brainstormsessies, ideeën en dilemma’s met jullie over dit feestje.

Diner of feestje, of allebei?
Een 21 diner lijkt me zo ontzettend gaaf. Fijne vriendinnen om me heen, netjes gekleed en heerlijk eten. Maar er zijn meer mensen dan deze meiden die ik graag wil uitnodigen om m’n 21e levensjaar samen te vieren. Geef ik dan ook een feestje? Nodig ik dan op het feestje ook de meiden uit? Of geef ik alleen maar een feestje en laat ik het diner idee varen?

Zaal huren of achtertuin?
Toen ik 18 werd, had ik aardig wat mensen uitgenodigd en uiteindelijk kwamen er ontzettend weinig. Dus een zaaltje huren vind ik een beetje gevaarlijk. Maar als wel iedereen of bijna iedereen komt, dan is m’n achtertuin een beetje te klein en zullen de buren ook niet bijzonder blij zijn..

Mensen van ver weg.
Een opleiding in Deventer zorgt voor vrienden die ver weg wonen en niet zomaar even heen en weer kunnen. Ik kan niet iedereen zomaar een slaapplek aanbieden, dus gaan we door tot de eerste trein, of wordt het een middagfeest met een kick ass bbq of iets in die richting..?

Dresscode ja of nee?
Ik hou van dresscodes en het lijkt me ontzettend tof om een feestje te geven met een dresscode. Maar, doet iedereen daar aan mee en wat wordt deze dresscode dan?

Familie en vrienden apart of bij elkaar?
Ik heb een vrij grote familie die ik natuurlijk ook graag wil uitnodigen. Maar laat ik de familie tot ’s avonds blijven en laat ik m’n vrienden mengen met de familie, of hou ik ze liever apart? En hou ik dan 1 feest voor 2 groepen op 1 dag, of verdeel ik het over 2 verschillende dagen?

Slapers of geen slapers?
Zoals ik net al aangaf, zijn er best veel mensen die van ver moeten komen. Maak ik dan de keuze dat er een aantal kunnen blijven slapen en wie het eerst een plekje regelt, die zit goed. Of laat ik niemand slapen en loop ik daarmee het risico dat goede vrienden helemaal niet kunnen komen?

Nouja, jullie zien het. Ik ben er nog lang niet. Wel zal ik een beetje tempo moeten maken met beslissingen maken. Dit wordt nog wat. Hebben jullie nog tips en tricks? Let me know!

 

You may also like

2 comments

  1. Heb je niemand in de buurt met een grote vrijstaande tuin die je mag lenen? Dan heb je meer ruimte. Bij mij mag altijd iedereen blijven slapen. De eerste mensen mogen in het logeerbed, de volgende op de banken, ik heb nog 3 luchtbedden en verder moet iedereen zelf regelen waar hij of zij op wil slapen. Beetje een kwestie van: Stort maar ergens neer. Ik hou altijd 2 keer feest. Een middag met hapje en drankje voor de familie en een feest in de avond voor mijn vrienden. Mijn familie is al wat ouder, anders is het veel te druk voor ze, of mijn vrienden moeten zich inhouden. Een dresscode is heel erg tof, maar meestal houden mensen zich er niet aan helaas.

    Mijn beste tip is: Maak je er niet te druk over. Vraag mensen op tijd of ze wel of niet komen. En verder: Maak vooral veel plezier met lekker veel eten, drinken en muziek, dan komt het vanzelf goed.

    1. Ik denk dat ik het feest naar ’s middags verplaats met een grote bbq, dan kunnen de mensen van ver evt weer bijtijds naar huis, en de rest kan blijven hangen tot in de late uurtjes. Dresscode ga ik laten varen denk ik, en ik ga het denk ik ook verspreiden over 2 feesten. Thanks voor je tips etc! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *