Van iPhone naar Huawei

Schermafbeelding 2016-03-19 om 19.42.01

Maandag konden jullie mijn bevindingen over mijn nieuwe Nikon P610 lezen. Vandaag lezen jullie mijn review over aankoop nummer 2!

Ik, als trouwe Apple supporter, ben overgestapt op Android. M’n oh zo geliefde iPhone vond het vorige week donderdag nodig om van de trap af te vallen. Hij viel plat op het scherm en ik dacht dat het scherm wel kapot zou zijn. Pakte ik m op, scherm nog heel. M’n vreugdedansje duurde helaas niet zo lang, want m’n beeldscherm werkte niet meer. Ik kon gebeld worden en dan maakte ie vrolijk geluid, bij berichtjes trilde ie zoals normaal. Alleen kon ik er niks mee. Zaterdags maakte ik een retourtje Apple store, maar het mocht allemaal niet baten. De liefde tussen mij en Apple is voorbij.
Aangezien ik een liefhebber ben van zo weinig mogelijk geld uitgeven per maand aan telefoonkosten, heb ik Sim Only en dat betekent dat ik een los toestel moet kopen. Nu vind ik Apple altijd een beetje een dure grap en dus stapte ik na 2 iPhones over op een nieuwe telefoon.

De Huawei P8 Lite. Mijn iPhone vervanger. 5 inch scherm, 15 megapixel camera, en heerlijk geluid. Zo op het eerste gezicht een heerlijke telefoon. Vorige week dinsdag kocht ik hem bij de Mediamarkt in Deventer. Onderweg naar huis ontdekte ik de wondere wereld van Android. Ik snapte er niks van. Maar na ruim een uur instellingen door scrollen, apps verwisselen en installeren en doelloos van scherm naar scherm switchen raakte ik redelijk gewend aan het nieuwe besturingssysteem.

Dan het typen. Sjongejonge wat een groot toetsenbord. Mijn handen zijn veel te klein voor het toetsenbord en ik moest me ontzettend hard concentreren om alle woorden goed te typen. En dan die autocorrect. Ik heb er 2 uur over gedaan voordat ik er eindelijk achter kwam waar ik dat uit kon zetten. Inmiddels een week verder ben ik redelijk gewend aan de grote toetsen en het grote beeld en is het net of ik nooit anders heb gehad.

Foto’s, de 15 megapixel camera beloofde veel goeds. Dat heeft ie bewezen ook. Mooie en rete scherpe foto’s staan inmiddels in ‘mijn galerij’. Maar de frontcamera, oeps, die is veel minder fijn dan op de iPhone. Als hij foto’s maakt (en ik ben wel van de selfies), is het resultaat een beetje ‘blurry’ ofzo. Zo zonde. Misschien kom ik binnenkort een briljante technicus tegen die met een beetje hocus pocus de kwaliteit wat omhoog weet te gooien.

Al met al ben ik ook met deze aankoop prima tevreden! Wat hebben jullie liever? Android of Apple?

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *